Четири български филма бяха излъчени по време на Филмовия фестивал на източноевропейското кино в Хага

Българското кино бе на фокус по време на 11-ото издание на Филмовия фестивал на източноевропейското кино в Хага, благодарение на съдействието на българското посолство. 

В рамките на фестивала, от 6 до 10 ноември, многобройната публика имаше възможността да се наслади на няколко прожекции на игралните филми „Ирина“ с режисьор Надежда Косева и „Прасето“ с режисьор Драгомир Шолев, както и на документалните филми „Червено, твърде червено“ от Божина Панайотова и „Дворците на народа“, копродукция на България, Румъния и Германия с режисьори Борис Мисирков и Георги Богданов.

По покана на българското посолство, специален гост на фестивала беше актрисата в главна роля във филма „Ирина“ – Мартина Апостолова, която отговори на множеството въпроси на публиката след премиерната прожекция. Режисьорът Борис Мисирков, който също беше гост в гр. Хага, представи и свой мастърклас след излъчването на документалната лента „Дворците на народа“.

Акцент в откриването на 11-тото издание на Филмовия фестивал на източноевропейското кино беше специално създаденото за случая музикално изпълнение на тамбура и кларинет с елементи на Дайчово хоро от известните български музиканти Людмил Крумов и Константин Илиев.  

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.