Най-сниманата сграда в Хага – Peace Palace/ Дворецът на мира

Дворецът на мира е най-сниманата сграда в Хага. В него се помещават Международният съд, Постоянният арбитражен съд, Хагската академия за международно право и Библиотеката на Двореца на мира. Дворецът официално е открит на 28 август 1913 г. Американският стоманен магнат Андрю Карнеги дарява 1,5 милиона долара за изграждане на Двореца на мира Дворецът е построен и украсен с единствената цел – да има мир по целия свят.+

Особеността на замъка – той е построен и проектиран от много страни. Първоначалният дизайн на Кордоние е невъзможен за реализиране в рамките на бюджета от 1,5 милиона долара, осигурен от Карнеги за целта. Френският архитект е помолен да адаптира и опрости дизайна си, в резултат на което първоначалният брой от четири кули е свален само на две. 

Крайният проект е направен в сътрудничество с утвърдения архитект Йохан ван дер Щьор, който също е назначен за изпълнителен архитект за изграждането на двореца. След шест години впечатляваща сграда в стила на нео-ренесанса възниква на основата на бившия имот Зоргвиет, в който някога е пребивавала бившата холандска кралица Анна Павловна. Големите и малки кули бележат двете съдебни зали, най-важните пространства в двореца.

 Готовата сграда е комбинация от три различни стила. За интериорен дизайн бяха използвани контрастни нюанси на червена тухла и светъл пясъчник.

Дворецът е реализиран благодарение на колективно сътрудничество на държави от цял ​​свят. Когато правите обиколка, ще откриете всички различни, уникални приноси, които страните са направили, за да направят красивите градини, архитектурата и интериорния дизайн на Двореца на мира.

В двореца се помещава и най-голямата библиотека от книги за съдебната практика. Можете да видите интериора на замъка само през някои уикенди на месеца и само като част от туристически групи. Като част от обиколката гостите са поканени в Големите, Малките и Японските зали, както и в галериите

Градината около замъка е затворена за посетители, като част от обиколката можете да стигнете тук веднъж месечно в неделя.

Практическа информация.

  • Адрес за атракция: Carnegieplein, 2;
  • Можете да стигнете до центъра за посетители безплатно, работният график е от 10-00 до 17-00 (от ноември до март – от 10-00 до 16-00);
  • Цена на билета – за посещение на замъка – 9,5 €, за разходка в градината – 7,5 €;
  • Автобус номер 24 и трамвай номер 1 трябва да отидат до замъка, спирка – „Vredespaleis“. Вижте още тук

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.