В Холандия и Хага броят на бездомните се е удвоил за последните 10-години. Повече от половината са мигранти

Броят на бездомните хора в Холандия се е удвоил за последните  десет години. Данните от Централното статистическо бюро показват, че броят на хората на възраст между 18 и 65 години, които нямат постоянно място на пребиваване се е увеличил от 17 800 през 2009 г. до 39 300 през 2018 г. Броят на бездомните хора между 18 и 30 е в утроен размер  през същия период.

Статистиката в Холандия определя бездомни хора тези, които спят на открито, в закрити обществени пространства като веранди, навеси за велосипеди, гари, търговски центрове или в кола.

Хората, за които се грижат от организации или временно са намерили подслон при приятели, познати или семейство, също са включени в цифрите. Статистиката не включва хора, които пребивават незаконно в Холандия и които са бездомни.

 От тези 39 000 бездомни хора 57 процента са имали миграционен произход, сочат данни на CBS. Повече от 84 процента от бездомните са мъже. 37 процента от бездомните са в един от четирите големи града: Амстердам, Ротердам, Хага или Утрехт.  Миналата година един на всеки трима бездомници е бил на възраст между 18 и 30 години, което е повече от три пъти от 2009 г.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.