Лошото време този път не спря 8000 участника в светлината разходка в Шевенинген / Light Walk Scheveningen 2019

За известно време изглеждаше, че разходката в Шевенинген и тази година отново ще бъде отменена поради лоши метеорологични условия. Събитието обаче започна в събота в 16,30 ч.Не по-малко от 8 000 пешеходци облечени с тоалет, пълен със светлини, преминаха през магически осветен Scheveningen и можеха да избират от пътека от 5,5 км (Kids Light Walk), 7,5 km, 12,5 km или 18,5 km. Всички маршрути завършиха на De Pier. 
„Нашата цел беше да предложим на участниците уникално изживяване. Въпреки лошото време, участниците се наслаждаваха на атмосферата „“, Каза Йлона Фърбер, организатор на разходката в Scheveningen. Припомняме, че миналата година разходката бе отменена и имаше редица скандали около таксата платена от участниците близо 20 евро.
Благотворителността на разходката в Scheveningen е Кралското холандско спасително дружество. Доброволните спасители предприемат действия между 100 и 150 пъти годишно за плувци, любители на водните спортове и търговско корабоплаване. KNRM е напълно зависима от донори и спонсори за неговото продължаващо съществуване. Участниците могат да направят дарение по време на регистрация. Чекът за 2940 евро беше предаден преди старта на 12,5 км. Можете да дарите на KNRM чрез https://www.knrm.nl/doneren .

Scheveningen Light Walk 2020

Следващата година Леката разходка в Scheveningen се планира отново през втората събота на декември, а именно събота, 12 декември 2020

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.