Масово изнудване с голи снимки в интернет. Продължават арестите в ZOETERMEER . Разследване и в Делфт и Лайден.

При разследване в Zoetermeer четирима души бяха арестувани миналата седмица.  Разследващият екип също арестува петима заподозрени през септември и октомври. За тях се подозира, че са изнудвали най-малко 45 мъже, които са споделяли голи снимки онлайн. Разследването продължава и в Делфт в Лайден.

21-годишен жител на Делфт е един от основните заподозрени. Задържани са още двама 18-годишни от Хага и 19-годишен от Zoetermeerder, които са били хората взимащи парите от набелязаните жертви. Припомняме, че първите двама от това разследване бяха арестувани на  30 септември : 25-годишен от Zoetermeerder и 19-годишен от Делфт. В последвалия период разследващите арестуваха още трима заподозрени. Трима от тези петима все още са в ареста. 

Разследването показва, че тази група е направила изнудване на 45 жертви от цялата страна, които  са превели общо около 70 000 евро на заподозрените.  Общо служителите в тези три разследвания  арестуваха повече от седемдесет заподозрени, като е установено, че са изнудвани около 200 човека.

Методът на работа на заподозрените от трите разследвания е почти идентичен, съобщава полицията. Мъжете влизат в контакт с жена, според тях, чрез сайт за запознанства. Мъжете се изкушават след известно време да изпратят гола снимка до жената с която контактуват в интернет. На уговорена среща вместо жената към тях идвали хора , които искали пари, за да не бъдат споделени голите снимки със семействата им и приятели.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.