Сметките за газ и ток в Холандия ще нараснат и през следващата година

Не е точно подаръкът за Нова година, който сте искали …  Сметките за газ  в Холандия се покачват с определено 60 евро годишно до 2022 г., предупреждава асоциацията на собствениците на жилища Vereniging Eigen Huis (VEH).  Увеличението може да се осъществи на стъпки от началото на следващата година.

Тези допълнителни разходи са в резултат към очакваните по-високи данъци върху газа през следващите години. Около половината от всички сметки за енергия са всъщност данъци, изчислено движение от страна на правителството за насърчаване на намаляването на потреблението на газ. Статистиката Холандия (CBS) обяви , че сметките за електроенергия за 2019 г. са се увеличили средно с над 334 евро на домакинство след увеличенията на данъците, осъществени на 1 януари.

Увеличаване на разходите за управление на мрежата

Наскоро държавният оператор на мрежи за високо напрежение TenneT спечели дело срещу ACM. На  TenneT вече е позволено да прехвърля по-високи инвестиционни разходи на потребителите със задна дата. Това вероятно ще увеличи сметките за енергия. Според VEH са необходими допълнителни инвестиции за свързване на слънчеви централи и вятърни турбини към мрежата.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.