Вижте най-криминалните райони в Хага. Там действат десетки престъпни мрежи за трафик на наркотици, трудова експлоатация и пране на пари.

В Хага десетки престъпни мрежи и организации се занимават основно с трафик на наркотици и хора. Това е заключението на проучване, поръчано от община Хага. „Смесването на легалния и подземния свят е нарастващ проблем в Холандия, а следователно и в Хага“, казва действащият кмет Йохан Ремкес.

Парите, спечелени от трафик на наркотици и хора, се изпират чрез инвестиции в недвижими имоти и хотели в града. По този начин престъпните организации печелят много сила и те достигат до политиката дори, се казва в изследването. Някои престъпници дори стигат дотам, че в голяма степен извършват измама с пари, предназначени за грижата за уязвимите хора.  Изследването показва , че в Хага основните престъпления са:  наркотици, трудова експлоатация или лоши практики на заетост и престъпни инвестиции в недвижими имоти и хотелиерство. Докладът показва, че всички усилия, положени досега все още не са достатъчни. Съветът е, че общината, полицията и съдебната система трябва да увеличат усилията

Незаконен хазарт на шестдесет места

Освен челната тройка, често се срещат нелегални хазартни игри, здравни измами, системни измами, пране на пари, сексуална експлоатация.

Незаконният хазарт се играе на повече от шестдесет места, главно в хотелите Нелегалната търговия се фокусира предимно върху цигари, алкохол, фалшиви стоки и стероиди. Смята се, че десетки хиляди нелегални цигари се продават в Хага всеки ден.

Освен индустрията на хотелиерството се споменават и клонове като автомобилния сектор, вечерни магазини, агенции по заетостта, административни бюра, агенти за недвижими имоти, компании за недвижими имоти. Такива компании често влизат в картината като част от престъпни мрежи и дейности.

„Организации за парични преводи“

Рискът от измама в здравеопазването, фактурирането на не-доставени здравни грижи е също голям. Респондентите виждат или подозират измама в малки агенции за грижи с промяна на собствениците или фирмените имена. Изпирането на пари е най-характерно в хотелиерската индустрия., в търговията на дребно, автомобилните компании, и сделките с недвижими имоти. Така наречените Организации за парични преводи пораждат пък критични въпроси и понякога има съмнения за подземно банкиране. Парите от престъпността не се инвестират само в недвижими имоти, но и в рискови сектори като хотелиерство, туристически агенции, събития и автомобилни компании.

Криминални горещи точки

В доклада се споменават различни места, където се извършват подозрителни дейности.  Споменатите места са: Hobbemastraat, Koningsstraat, Hoefkade, De Heemstraat, Kempstraat и Paul Krugerlaan. Там се споменава за подозрителни кафенета, магазини и фондации.

Районът на пазара на зеленчуци и плодове също се споменава като криминална гореща точка, като и около Radarstraat, Televisiestraat, Telexstraat, Energiestraat и Viaductweg. Зоните продължават към Moerwijk, Ян Luykenlaan и околностите. В доклада са включени и Boekhorststraat и Wagenstraat, особено що се отнася до престъпността в хотелиерството.  Споменават се  Weimarstraat и De Zevensprong. Последната, когато става дума за трафик на наркотици, незаконна проституция и експлоатация на труда. В Scheveningen става въпрос най-вече за наркотрафик и мрежи в недвижими имоти и хотелиерството. Тези мрежи имат контакти в Westland, Delft, Rijswijk и Ypenburg.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.