Голям пожар унищожи бизнес сгради за съхранение на вещи. Много хора са потърпевши

В първите часове на новата 2020 година избухна голям пожар, който унищожи няколко бизнес помещения в Zoetermeer, включително компанията за съхранение на битови вещи Shurgard. Пожарните екипи са се справили с огъня, но щетите са значителни, като сградите не могат да бъдат използвани повече. За много хора поражението е голямо и те се страхуват, че са загубили всичко, което са оставили на съхранение от колекционерски списания и дрехи до мебели и оборудване за магазини. Мнозина са оставили там и всичко, което притежават, след като им предстои преместване.

От компанията все още не са дали отговор колко големи са щетите.„Все още не знаем нищо. Ще постигнем по-голяма яснота за това по-късно днес или утре“. Хората, които са наели място за съхранение в сградата, ще могат да се обадят на компанията утре. 

От там уточняват, че предметите за съхранение са застраховани и Застрахователното дружество покрива директна загуба или преки щети на имущество по време на съхранение и транспорт, причинени от: природни бедствия, например буря, наводнение, пожар, кражба след проникване в склада или мястото за съхранение, като премията зависи и от цената на застраховката.

Община Зотермер отвори телефонен номер специално за тези хора, които имат въпроси за пожара 14079.  

При пожара има и двама леко ранени, като единият е собственик на магазин там. Именно от неговия офис е тръгнал пожара.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.