Ако мислите, че в Хага е зле вижте Страсбург, където удариха рекорда със запалени автомобили в новогодишната нощ

Над 600 акции на пожарникарите в Хага и 33 изгорели автомобила в новогодишната нощ. Това сочи негативната статистика за Холандия. Във Франция и по точно полицията в Страсбург задържа 40 души, заподозрени в мащабни палеж в западните райони на града в новогодишната нощ. По предварителни данни 220 автомобила са били унищожени от пожари, съобщи в сряда вестник „Dernieres Nouvelles d’Alsace“, цитиран от Агенция „Фокус“.
„Никога не сме имали подобна ситуация“, призна заместник-кметът по сигурността на Страсбург Робърт Ерман. „Никога не съм виждал това да се прави: автомобили са подпалени под прозорците на къщите. Всички квартали на Страсбург бяха засегнати по някакъв начин.“
Вестникът отбелязва, че въпреки че префектурата на Департамента в Долен Рейн не посочи точния брой на унищожените автомобили, вече можем да кажем, че ситуацията е поне два пъти по-лоша, отколкото година по-рано.
В процеса на потушаване на безредиците, продължили почти до сутринта, няколко служители на реда са били ранени. Съобщава се и за най-малко един пострадал гражданин от взрив на запален автомобил. Подобни инциденти се случиха в градовете Мюлюз, Мютциг, Оберне, Баре и Селестат.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.