В Холандия от януари очаквайте по-високи заплати с 2%. Вижте защо

В Холандия повечето служители ще имат малко по-висока нетна заплата от януари. Според министъра на социалните въпроси Koolmees сумата за фиксирането на заплатите на хората със среден доход ще бъде с около 2 процента по-голяма, отколкото през декември.

Това увеличение е резултат от намаленията на данъците, които правителството обяви. Например общият данъчен кредит и данъчният кредит на наетото лице нарастват. Това подобрение не зависи от увеличението на заплатите, което служителите все още могат да получават от колективния си трудов договор или компания.

Хората с над средна заплата също се възползват от промяната в системата за данъци върху заплатите, където остават само две данъчни групи.  Тъй като надбавките за здравни грижи се увеличават леко, хората за обезщетения също имат малко повече пари да харчат. 

Дали всичко това в крайна сметка ще се отрази по отношение на покупателната способност, зависи от развитието на цените. Очакванията са заплатите да нараснат по-бързо от цените през2020. От изчисленията може да се направи извода, че средното домакинство ще нарасне с 2,1 процента покупателна способност през 2020 г.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.