Община Хага въвежда стикер Да/Да за жилищата

Община Хага иска да въведе стикер „Да / Да“. Това най вероятно ще стане от 1 април 2020 г. Сле това жителите ще получават неадресирани рекламни печатни материали, само ако посочат това със стикер Да / Да на пощенската кутия. Целта на това е да се предотврати загубата на хартия. Тъй като тези реклами често се оказват непрочетени.

С новата система хората, които не са сложили стикер на пощенската си кутия, ще продължат да получават документи, защото съдържат съобщения от местните власти. Тези, които също не искат да получават тези листове, могат, точно както сега, да залепят стикер Не / Не върху пощенската кутия. Настоящият стикер „Не / Да“ също остава валиден.

През януари 2020 г. общинският съвет ще вземе окончателно решение за въвеждането на стикера. След това жителите получават информация за това как могат да кандидатстват за новия стикер.

Амстердам има стикер Да / Да от 2018 г. В резултат на този стикер броят на амстердамчани, които намират реклама до вратата , се намалява наполовина за 1 година. Това означава, че годишно се спестява 33 килограма хартия на домакинство, при което не се доставят повече рекламни печатни материали. Освен Хага, Утрехт, Ротердам и Харлем също обявиха, че ще въведат стикера „Да / Да“.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.