Писма – бомби изпратени до компании в Амстердам, Ротердам и Утрехт. Полицията предупреди всички да бъдат бдителни

Писма с бомби бяха открити миналата седмица в различни компании в Амстердам, Ротердам и Утрехт.  Експлозивите не са избухнали, но според полицията те биха могли да причинят сериозни физически наранявания. Полицията допуска, че това е един-единствен подател, като може да има цел – изнудване.  Писма с бомби бяха доставяни през различни периоди през изминалата седмица до хотел и бензиностанция в Амстердам, агент по недвижими имоти в Утрехт и бензиностанция и автомобилна компания в Ротердам Mercedes Mercedes Van Mossel

В писмата се казва, че те идват от бюро за събиране на непогасени вноски в Ротердам Centraal Invorderings Bureau, но според полицията тази агенция за събиране няма нищо общо. Шесто подозрително писмо бе открито днес в централата на CIB. Разследва се дали в него също е имало експлозиви.

Специалисти от Холандския криминален институт разследват намерените експлозиви. Полицията предупреждава хората и организациите, които получават писмо да бъдат нащрек и да потърсят контакт с органите на реда.

Всички компании, получили писмо с бомба през последните дни, също така са получили предупредително писмо. Полицията не дава информация за съдържанието им, с оглед на продължаващото разследване.  Клон на ABN Amro в Маастрихт получи такова предупредително писмо днес следобед, но не последва пратка с писмо бомба. Днес полицията разпространи снимка на писмото с бомбата, призовавайки хората да внимават. Тази сутрин такава пратка е получена в хотел в Амстердам.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.