Полицията в Холандия глоби български шофьор. Откриха го и осъдиха в България

След като бе преследван от властите в Холандия заради това, че шофирал с телефон в ръка гастарбайтер от Дупница се изправи пред Окръжния съд в Кюстендил, съобщи Struma.bg

39-годишният мъж трябвало да уточни с шефовете си къде да достави пратката от товарния автомобил, с който се придвижвал.

Така мъжът си платил глобата от 469,40 лв. по сметката на Окръжния съд, която е левовата равностойност на 240 евро – санкция от полицията в Холандия за държане в ръка на мобилен телефон по време на шофиране.

Прочетете още По-високи глоби по пътищата в Холандия през 2020. Вижте колко ще плащате, ако сте нарушител

Магистратите от Кюстендил признаха решението за налагане на финансови санкции, постановено в Кралство Холандия, влязло в сила още през март миналата  година. Производството по делото бе по реда на Закона за признаване, изпълнение и изпращане на решения за конфискация или отнемане и решения за налагане на финансови санкции /ЗПИИРКОРНФС/.

Плащането на глобата е наложително, тъй като в противен случай дупничанинът си отрязва възможността да работи като тираджия в страните от Общността.

Иначе той се яви лично в съдебното заседание, като представи вносна бележка за банков превод по сметка на Окръжен съд – Кюстендил в размер на 470 лв. – левовата равностойност на 240 евро.

Статистиката показва, че пет са общо приключилите с решения за български граждани дела в Окръжен съд – Кюстендил с производства по осъществяване на международна правна помощ по наказателни дела.

В останалите 4 става дума за потвърдени санкции за превишена скорост и неспазване на дистанция за по над 100 евро в различни страни от ЕС.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.