За Хага /Осъдиха агенция за недвижими имоти. Вземала едномесечен наем, като посреднически разходи

Агенцията за недвижими имоти не може да начисли на наемателите на предоставените от нея апартамнти посреднически разходи.  (ACM) взе решение и тъй като дружеството Duinzigt действа от името на наемодателите, то по никакъв начин не трябва да начислява разходи на наемателите.

Duinzigt вече беше осъдена през 2015 г. за начисляване на посреднически разходи Новите наематели трябваше да плащат месечен наем на Duinzigt при преместване в жилище под наем. Тази практика беше забранена от Върховния съд, тъй като Дюнцигт действа от името на наемодателя.

Тога Duinzigt реши, че желаещите да наемат жилище трябва да платят 40 евро за регистрационни такси на уеб страницата им и 75 евро за административни разходи. Това също е забранено от ACM. Ако Duinzigt не спре порочната си практика, компанията трябва да плаща неустойка в размер на 5000 евро на седмица, при максимум 250 000 евро. Наемателите, които са получили жилище под наем чрез Duinzigt и са платили посреднически такси, могат да се опитат да ги възстановят. Хората, които са сключили договор за наем преди пет години, могат да искат възстановяване на разходите за посредничество.
Според Woonbond много агенции не се радват да върнат комисионната. 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.