Борисов се хвали с ниска безработица, а колко са постоянно или временно извън България!

Безработицата в България през месец ноември 2019 г. се понижи до 3,7%. Това написа във Facebook премиерът Бойко Борисов. Според него това е най-ниското ниво от 2000 г., откакто „Евростат“ разполага с данни за нашата страна. „Младежката безработица в България също намалява до 7,0%, спрямо 10,7% през ноември 2018-а. И през 2020 г. продължаваме с ефективните действия, за да има добри условия на пазара на труда за българските граждани, работодателите и инвеститорите у нас“, пише още Борисов.

От 2000 година досега колко е намаляло населението: при последното преброяване към 1 февруари 2011 г. общия брой на населението е 7 364 570 души.към 31 декември 2018 г. е 7 000 039 души, според оценки на НСИ.

От сегашните седем милиона, които се водят по статистика, поне половин милион са временно или постоянно извън България и макар да се водят все още български граждани, нямат никакво намерение да се връщат. Драстично се увеличава застаряването на населението. Работоспособните намаляват, а качеството на образованието рязко намалява.

Безработицата намалява успоредно с намаляване на населението. Нещо, което се вижда не само от българите, но и от цял свят. Или както бе казал Сталин : Няма човек-няма проблем“

Борисов обаче, се хвали с проценти, без да си прави труда да погледне и зад тях. Или пък не може и не иска.Ако държавата изгони още половин милион млади българи, ще се похвалим като първата страна с нулева безработица!

Прочетете още България в криза, диригентът й – глух и далтонист

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.