Прокуратурата в Хага иска 2-години затвор за българин заподозрян с още 5-ма в производство на кокаин

Прокуратурата иска затвор до осем години срещу шестима мъже, заподозрени в управлението на две лаборатории за наркотици в Хага. Заподозрените са трима албанци, руснак, българин и холандец. Според съдебната система те са част от банда заедно с други двама мъже, които по-късно трябвало да се явят в съда.

Случаят е от юни 2018 г. Наемодателят на сграда на Фредерикстраат се обажда в полицията, защото не се чувства добре с новия си наемател. Когато местният полицай звъни на звънеца в къщата, мъж отваря вратата, като първо пуска полицая, а след това бързо напуска. Впоследствие в апартамента са открити шестдесет килограма кокаин и голямо количество химикали.

Малко след това полицията заподозрява двама албанци, като собственици на лабораторията за наркотици. Полицията следи къщи на  Laan van Meerdervoort и открива, че мъже с чанти и раници ходят всеки ден във въпросните жилища.

На 31 август 2018 г. след събрани достатъчно доказателства са арестувани шестима заподозрени. Двама успяват да избягат в Белгия, където по-късно също са арестувани. В един от домовете на Laan van Meerdervoort е открита друга лаборатория за наркотици и дванадесет килограма кокаин. В другата къща е открито 2,5 килограма от дрогата. В къща на Gedempte Gracht са иззети пари.

Според прокуратурата 48-годишен албанец е един от лидерите на групата, заедно с 32-годишен негов сънародник, който сега е задържан в Белгия. Срещу 48 годишният мъж  правосъдието изисква най-високото наказание: осем години.  Наказания от четиридесет и петдесет месеца срещу други двама албанци които са работили в лабораториите за наркотици искат от прокуратурата.  „по-голямата част от заподозрените са били незаконни в Холандия с единствената цел да извършват престъпления”, твърдят от правораздавателните органи

42-годишен холандец трябва да влезе в затвора за шест години. Той е наел къщите и плащането на наема. Исковете срещу 51-годишния българин и 43-годишен руснак са 28 и два месеца – затвор. 

Холандецът, известен като „валиумния изнасилвач“ е посегнал на още една жена в София. Очаква го нов арест

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.