Близо 68 хиляди работят на летище Schiphol. Голяма част от тях със заплати около минималната

Ако зависи от профсъюза на FNV, Schiphol може да расте само ако заплатите на служителите се увеличат и условията на труд се подобрят. Съюзът пише това в писмо до министъра на икономиката. „Молим ви да вземете предвид интересите на работниците в Schiphol“, се казва в писмото.

Според FNV през последните десетилетия качеството на работа в Schiphol сериозно се е влошило. „Зад 68 000 работни места в„ Шипхол “стоят 68 000 души, много от които работят в обработката, сигурността, почистването и ресторантьорството. Много може да се каже за техните условия на труд.“

FNV нарича заплатите, които според съюза често са около минималната работна заплата, „недопустими“ за хората, които живеят в района на Амстердам. Съюзът също така критикува, че служителите често имат гъвкави договори. Според FNV броят на пътниците, пътуващи през Schiphol, нараства много по-бързо от броя на работните места.

Обстоятелствата биха имали отрицателни последици за безопасността. „Броят на инцидентите със сигурността на място нараства значително“, се казва в писмото. 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.