След дръзката атака вчера: В Холандия ще правят копия на „Алкатрас”! Силно охраняеми затвори само за тежки престъпления

Определени престъпници излежаващи присъде за тежки престъпления  отиват в допълнително сигурно звено в затвор в Холандия от 1 март. Министър Деккер реши това след вчерашния неуспешен опит за бягство в затвора в Зютфен. На този етап има дванадесет задържани с подобни присъде и те ще бъдат събрани на едно място.

От съображения за сигурност Dekker не иска да каже в кой затвор е открито специалното звено. Ако тестът е успешен, ще се отворят още звена. „Това, което се случи, е изключително сериозно. Това показва още веднъж, че тези професионални престъпници не се страхуват от нищо. Трябва да се въоръжим срещу тези действия“, казва той.

„Трябва да изолираме престъпници с тежки присъди и да ги защитим повече от останалите затворници“, казва Деккер. „И понякога искаш да държиш съперничещи банди на разстояние. Това може да стане, като настанят хората в различни затвори, но също така и в затвора в това отделно звено.“

Припомняме, че вчера четирима мъже направиха опит да помогнат да избяга на Омар Л, който е с доживотна присъда.Те опитаха да пробият основния портал на затвора с горящ микробус. Опитът се провали и четиримата са арестувани. Л. е преведен в EBI в Vught.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.