Промени в опасната част на Ваймарстраат в Хага

Община Хага ще се справи с недобросъвестните компании, голямото количество кафенета и неудобствата, които причиняват, и лошото и едностранно предлагане на магазини в част от Ваймарстраат. Това става чрез нова мярка: хората, които имат или искат да започнат бизнес там, трябва да кандидатстват за разрешение от кмета. Той ще оценява въз основа на голям брой критерии, като един от тях е дали собственикът или служителите имат криминални престъпления.

Според изпълняващия длъжността кмет Йохан Ремкес това би трябвало да създаде бариера срещу „измамници предприемачи“. Собствениците на имоти също „поемат своята отговорност.

Предприетите мерки са следствие от доклад, който бе поръчан от Общината и  изброява различни места, където се извършват подозрителни дейности. Единият е Ваймарстраатът.  Тук в Хага се използва напълно нов инструмент, за който е коригирана Общата местна наредба (APV). Ще има „изискване за разрешително за бизнес дейности в сгради или зони, достъпни за обществеността“, като улици или дори цели квартали. Новият подход към Weimarstraat е тест. Ако се окаже успешен, може да последват други улици или райони.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.