Недостиг на учители в Хага и останалите големи градове. Очаква се стачка на преподавателите на 30 и 31-ви януари

Правителството трябва да предприеме „спешни мерки“ за справяне с недостига на учители, особено в големите градове. Училищните съвети на Хага заедно с Амстердам, Ротердам и Утрехт се обръщат към отговорния министър на образованието Арие Слоб.

Недостигът на учители нараства по-бързо, отколкото правителството смяташе доскоро. Според алдермените в образованието качеството на образованието в техния град вече не може да се гарантира. Спешните мерки, обявени от кабинета миналия месец, не променят нищо. В мерките е записано, че всеки от градовете получава по един милион евро допълнително годишно.

Нуждата е най-голяма в основното образование, но дефлацията на учителите е най-бърза. Отчасти това се дължи на надбавката за учители в средното образование в Randstad, където животът е просто по-скъп. 

Засега училищата трябва да вземат спешни мерки в краткосрочен план.  Това означава, че класовете вероятно ще бъдат разширени, , времето за преподаване се съкращава, например чрез въвеждане на четиридневна седмица на уроците. Същевременно Algemene Onderwijsbond (AOb) призовава учителите в основното и средното образование отново да стачкуват в четвъртък, 30 и петък, 31 януари. 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.