Хага, Амстердам и Ротердам увеличават таксите за паркиране. Повече от милиард евро събират общините в Холандия

Парите, които шофьорите плащат за паркиране на колите си на улицата, са все по-важни за общините. Тази година се изчислява, че за първи път ще влязат над милиард евро такси за паркиране, с 9,6 процента повече от миналата година.  Централното статистическо бюро изчислява това на основа  общинските бюджети. Увеличението се дължи главно на увеличение на таксите за паркиране в Амстердам, Ротердам и Хага. Амстердам очаква да получи 39 милиона евро повече от 2019, Ротердам 13 милиона, а Хага 12 милиона. Сега таксите за паркиране представляват почти 9,5 процента от всички общински такси. 

 „Трябва да имаме предвид, че земята става все по-оскъдна. Общините също търсят места за изграждане. Това, което става все по-оскъдно, често става по-скъпо“, казва алдерманът на GroenLinks за мобилност Джудит Бокхоув от община Ротердам. „Паркирането все още е безплатно на много места, докато това струва пари за общините. Има смисъл потребителят да плаща.“

Всички налози общо осигуряват на общините в Холандия 10,8 милиарда евро. Данъкът върху собствеността определя 40 процента от тази сума, следван от данък за отпадъци (18 процента) и след това данък за канализация (16 процента). Таксите за паркиране се нареждат на четвърто място.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.