Васил Божков е със 7 обвинения, обявен е за издирване от Интерпол

Президентът на „Нове холдинг“ Васил Божков има 7 повдигнати обвинения и е обявен за издирване с червена бюлетина от Интерпол. Това потвърди главният прокурор Иван Гешев.

Част от обвиненията срещу бизнесмена са за ръководство на организирана престъпна група, принуда, изнудване, опит за подкуп на длъжностно лице и подбудителство за престъпления по служба.

Нашата работа е, когато констатираме доказателства за извършени нарушения, да повдигнем обвинения и да изправим съответните лица пред българския съд. Смятам, че ще си свършим работата качествено. Виждате, че това се върши по хора с огромни финансови възможности и по начин, по който никога не е правен в историята на България след 1989 г. Не само, че се прави, но се прави качествено“, заяви Гешев пред журналисти.

Божков е напуснал страната, а за българските власти все още не е ясно къде се намира той. „Не ми е известно къде се намира, но съм сигурен, че ще си го приберем“, коментира Гешев след заседанието на прокурорската колегия във ВСС.По-рано днес спецпрокуратурата и полицията влязоха на претърсвания в офисите на холдинга му, както и в кабинетите на „Националната лотария“ и в Комисията по хазарта, откъдето бяха отведени служители. Според главният прокурор общо задържаните са 16 души, сред които и председателят на комисията. 

„Един коалиционен партньор, Цветан Василев и опозиционна сила не са доволни от прокуратурата, хората с милиарди, които са изправени пред съда също са недоволни, значи, че сме на прав път“, смята главният прокурор.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.