Холандските железници нанесоха тежък удар на пушачите

Холандските железници нанесоха тежък удар на пушачите. Пушенето в холандските гари ще бъде напълно забранено. ProRail ще премахне зоните за пушене, които са били създадени за това. В същото време Холандските железници спират да продават тютюневи изделия в магазините на гарите.

„ProRail и NS взеха това решение заедно, за да допринесат за поколение без тютюнев дим през 2040 г.“. Според железопътните компании подкрепата за тютюнопушенето в обществото намалява и те редовно получават оплаквания от пътници, които са притеснени от това. Ако това зависи от ProRail, забраната трябва да влезе в сила на 1 октомври.

NS спира по-рано – от 1 април – с продажбата на тютюневи изделия в магазините, които превозвачът сам управлява, това е павилионът и стаята на гарата. Освен това те вече не сключват договори с други магазини, които искат да продават тютюневи изделия на гарата. Следователно забраната за продажба в крайна сметка ще важи и за магазини като AH to go, AKO и Bruna, за които толкова често се сключват нови договори.

Зоните за пушене на гарите са от 2004 г, преди това пушенето дори беше разрешено във влака. В момента пушенето на гарите се извършва само на определени места. 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.