В Хага данъкът за кучета е един от най-високите в Холандия. В Rijswijk не плащат нищо

Половината общини в Холандия не събират данък за куче. Тенденцията през последните години е точно такава- да не се налага подобен налог. Тъй като все повече и повече общини вече не събират данък за кучета, доходите също намаляват, от 65 милиона евро през 2015 г. до планираните 51 милиона през тази година. Това прави половин процент от общите приходи от общински данъци в Холандия. Най-много се плаща в Гронинген, а именно 129,60 евро на година. Второ куче там вече  струва 192 евро, а трето – 259,20 евро. Ако имате три кучета, ще загубите 580,80 евро в Гронинген. Хага е почти толкова скъп, колкото Гронинген и е най-големият град, който все още събира данък за кучета. Ротердам и Амстердам вече са спрели. Хага е и общината с най-високи приходи от данъци върху кучета, над два милиона евро. Община Западен Маас и Ваал в Гелдерланд има най-нисък данък за кучета. Плащате 18,59 евро за първото си куче там.

В съседна община на Хага , като Rijswijk, който си е като квартал изобщо не трябва да плащате нищо, независимо колко кучета имате. Миналата година данъкът върху кучетата беше отменен в Rijswijk.

В повечето общини с данък за кучета инспекторите се обаждат на хората в домовете им, за да проверят дали има куче. Ако никой не е вкъщи, но инспекторът например чува лай на куче, след това се оставя формуляр за декларация. Има и общини, в които кучето ви трябва да носи етикет като доказателство, че сте платили данъка. Такъв е случаят например в Хенгело, Велдховен и Ваалс.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.