Бурята вече докосна Холандия. Щети в Хага и Холандия/СНИМКИ/ СЛЕДЕТЕ ТУК ВСИЧКО ЗА Ciara

На тази страница ще може да следите всичко относно бурята в Хага и Холандия. Бурята Ciara оставя разрушения, като скоростта на вятъра достига до 140 км / ч. Оранжевият код важи за цялата страна. Публикацията ще бъде обновявана с текст и снимки и по часове. За да следите информацията обновявайте периодично страницата!!!

ОБНОВЕНО 08:10 часа , 10 февруари Днес отново много отменени полети на Schiphol“ NH News съобщава, че днес полетите са отменени отново заради силния вятър. Според регионалния оператор вече става въпрос за 220 полета. Вчера над 200 бяха отменени заради бурята Киара. Самолет от Мадрид не успя да кацне и се върна в испанската столица. Това предизвика паника на борда.

ОБНОВЕНО 07:00 часа 10 февруари/ Километрични задръствания Към момента ANWB съобщава, че има 532 километра трафик , разпределени в 103 задръствания. Службите за движение вече бяха предупредили предварително за натоварения час сутрин вследствие на бурята Киара.

23:00 часа 09 февруари ВАЖНО Всеки, който тръгва на път в понеделник сутринта, трябва да вземе предвид последиците от бурята. Холандските железници вече предупреждават пътуващите за закъснения. Тъй като бурята все още не е стихнала, компанията все още няма време да поправи всички щети, причинени от бурята. NS съветва пътниците да проверят предварително възможностите за пътуване и да се консултират с актуалната информация за планиращия пътуване малко преди заминаването.

 ANWB също очаква труден сутрешен трафик по пътищата. В понеделник трафикът трябва да отчита силните пориви на вятъра до 100 километра в час.

Бурята Ciara създаде много проблеми на обществения транспорт в неделя. Имаше значителни закъснения по различни маршрути. Поради бурята, Холандските железници също на практика спряха автобусния транспорт около Лайден Централ в неделя вечерта. Спирането на автобусния транспорт означава, че до Лайден не може да се стигне с обществен транспорт. ProRail извършва планирана мащабна работа в Leiden този уикенд , което означава, че не е възможно движението на влакове. Холандските железници съветват пътниците да отложат пътуването до града. 

20:30 часа Бурята Киара на юг-запад в Холандия беше в своя пик малко след 19:00 ч. С много силни пориви от над 120 километра в час придружени от дъжд. Очакванията са в следващите часове вятърът на брега да намалее, но във вътрешността на страната все още ще има най-силните пориви на вятъра. Очаква се бурята да отмине в пълната си сила около полунощ, последно в Лимбург“. Синоптиците обаче очакват и утре вятър и дъжд, но далеч по-слаби от днес.

20:20 часа ВАЖНО ЗА ПЪТУВАЩИТЕ С ВЛАК /Според Холандските железници, въпреки различните инциденти, ситуацията в момента е управляема. Екипи за повреди на ProRail работят и ще работят през цялата нощ, за да поправят колкото се може повече щети. Но бурята още не е приключила. NS съветва пътниците да проверят актуалната информация за пътуване утре сутрин малко преди заминаването си.

20:00 Броят на произшествията изглежда по-малък от очакваното. Rijkswaters, „Изглежда, че хората приспособяват поведението си към времето“, казва говорител на агенцията.

undefined 19:40 часа . Ротердам в района на Рийнмонд се евакуират близо 40 жилища засегнати от бурята. Покривът на сградата е бил разрушен. Обитателите на жилищата ще търсят подслон на друго място или ще бъдат настанени от Общината. В Харлем жилищен блок остана без външната си изолация.

ANWB продължава да съветва хората да не излизат на пътя и да шофират, ако не е крайно належащо.

19:20 часа Полицията в Scheveningen съобщава за много паднали дървета и скелета.Бурята . Киара създава все повече проблеми в региона. Пожарните отряди „Холандс Мидден“ и „Хагланден“ обработват десетки доклади в минута. Според съобщенията това се отнася главно за материални щети и няма съобщения за наранявания.

19:00 часа Сигнали за повредени покриви и счупени стъкла идват от цяла Холандия. Автобусите в Лайден не се движят. Все повече полети в Schiphol се отменят. Сутринта те бяха 120, а сега 240 полета. Това се отнася главно до полети от и до Обединеното кралство и Германия. Въздушният трафик страда много от бурята там.

18:10 часа Германските железници спират всички междуградски влакове. Влаковете спират на големите гари и след това не продължават. В Северен Рейн-Вестфалия, която граничи с Холандия, тази вечер не се движат повече влакове. Засегнатите пътници получават ваучери за хотел или такси.

17: 20 часа Щетите от бурята Киара бързо се увеличават в цялата страна. Сграда в Ijmuiden е на път да се срути. Две скелета от строителни обекти в Хага бяха повалени от вятъра на улицата. Няма пострадали хора. Има и няколко преобърнати билборда в Хага

17: 15 часа на границата в Бад Бентхайм дърво е паднало на коловоза и влак Амстердам – Берлин е спрял. Според Дойче Бан приблизително 300 пътници са заседнали във влака поне два часа.

17: 00 часа ANWB съветва пътуващите да не поемат на пътя в неделя поради югозападната буря Ciara. „Не тръгвайте по пътя, ако това не е крайно необходимо“, съобщават от пътната служба. Така нареченият оранжев код се прилага в цялата страна. На много места в региона на Хага има паднали клони по пътя. ANWB получава много сведения за паднали клони и дървета по пътищата на Холандия.

14: 00 часа Първите щети от идващата буря вече са факт. Две дървета паднаха на виадукт в Хага. Още няколко дървета бяха повалени и причиниха щети. Едно от тях падна върху автомобил преминаващ на пътя За да се предотвратят щети, в близост до административни сгради в Хага са издигнати огради. Преди две години стъклени фасади от министерствата се спускаха по време на буря. . Дигите също се наблюдават отблизо от водния борд. Извършват се допълнителни проверки на диги, където се намират дървета и се наблюдават нивата на водата

Ако имате актуална информация и снимки относно поражения от бурята Ciara може да ги споделите на Фейсбук страницата ни: За Хага / Zadenhaag.com/ Харесайте страницата ни във Фейсбук, за да бъдете информирани. Новините и полезна информация за Хага и региона

13: 50 часа Още няколко часа и бурята Киара достига пълната си сила. Съветът за действие на фермерите (FDF) посочи, че са в режим на готовност, ако има нужда от цивилни за да се помага при отстраняване на щети.“FDF предоставя своята мрежа, трактори и мъже на разположение, за да предложи помощ, ако е необходимо“, казват фермерите чрез Twitter.  Не е нужно да се обаждате за паднали градински огради, но щом пътищата са блокирани от дървета и големи клони, фермерите ще предприемат действия., допълват още земеделските производители.

13 :40 Част от покрива на полицията в Делфт е разрушен от вятъра

13:40 В Харлем има паднали дървета В Ротердам тунелът Маас от северната до южната страна е затворен за движение поради „падащ материал върху пътната настилка“. Все още не се знае кога тази част от тунела ще се отвори отново.

09:00 часа 120 полета от и до Амстердам вече са отменени. Дали днес ще бъдат отменени повече полети заради Киара, говорител на летището все още не може да каже. Вчера като предпазна мярка, KLM отмени 40 европейски полета за днес. Това се отнася за двадесет входящи и двадесет изходящи полета на Schiphol. Хората, които летят с KLM през Schiphol утре, понеделник или вторник, могат да отложат пътуването си най-късно до 18 февруари, без да се налага да плащат допълнително. Корабната компания Doeksen, която управлява фериботната служба с Terschelling, ще задържи всички кораби на кея днес сутринта.

Ciara е първата буря, наречена в Холандия. KNMI се присъедини към европейската алармена система, която регулира това именуване през септември миналата година , но двете бури, които бяха активни по-късно – Атия и Брендан, така и не стигнаха до Холандия. Буря получава име, ако KNMI е издал оранжев или червен код за него. Изследванията показват, че хората с това име по-бързо запомнят какво става.

Прочетете  още за бурята

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.