Полицейските камери в Хага и района рекордьори в Южна Холандия. Вижте къде снимат най-често нарушители

През миналата година за превишаване на скоростта са издадени 6,8 милиона глоби в цяла Нидерландия, с 900 000 по-малко от предходната година. В цяла Южна Холандия миналата година бяха хванати 1,1 милиона нарушители. 

Един от рекордьорите е камерата на Prinses Beatrixlaan в Делфт. Общо 41 386 нарушения на скоростта бяха регистрирани там миналата година, точно преди кръстовището с Westlandseweg. Това е според цифри, които Министерството на правосъдието и сигурността обяви.  Тази камера е допринесла за бюджета на Холандия с близо 2,5 милиона евро.

Друга камера отличник е тази покрай Wippolderlaan (N211) край Wateringen , която през миналата година е заснела 38 918 нарушения на скоростта. Тя е сребърен медалист в  Южна Холандия.  На трето място е друга камера за скорост по същия път, спечелила 35 388 глоби. Van Alkemadelaan в Хага, която започва от N44 и завършва на Шевенинген e заснела 27 060 нарушители. На Laan van Nieuw Oosteinde във Ворбург камера на светофар засне 2785 нарушители , тази на Haagse Raamweg е с 1594 глоби

В цялата страна се наблюдава намаляване на броя на нарушенията за превишена скорост Това може да се дължи на движението по пътя или напомняния за популярни камери за скорост, коментират от Министерството на правосъдието и сигурността, полицията, прокуратурата и CJIB. 

През 2019 г. обаче бяха издадени повече глоби за използването на мобилни телефони в колата или на велосипеда.  От 121 000 подобни глоби 21,327 са отишли ​​за велосипедисти.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.