Прекъснати въздушни линии и нарушен железопътен трафик между Амстердам, Хага, Ротердам и Утрехт

В неделя движението на влаковете в целия регион е значително нарушено. Според ProRail, прекъсванията в Randstad се дължат на комбинация от фактори. Поради прекъснати въздушни линии при Верден почти няма влакове да се движат по различни маршрути, извършват се и планови  ремонти и .между Лайден и Харлем.

Поради прекъснатата въздушна линия във Върден влаковете се движат в променено разписани между Утрехт – Хага и Ротердам. Според холандските железници, това ще продължи до 5 часа сутринта утре. Сблъсък на гарата Hoofddorp също доведе до много по-малко влакове, пътуващи до и от летище Схипол днес следобед. Не всички аварии имат общо с бурята, казват от ProRail.

Както и се очакваше до този момент бурята Денис е по-слаба от Киара и не причинява толкова щети. Снощи камион на A32 край Вирдум се е качил на надлез, след което е обърнат от бурята . Денис нанесе и незначителни щети на други места. Между Херлен и Аахен тази сутрин падна дърво на A76, а също и в Oisterwijk.

 В Хага дърво бе отрязано, за да не падне върху покрива на къща, а екипи на пожарната отстраниха пътни знаци. Няколко паднали фасадни панела имаше също в Хага, както и счупени стъкла.  В Миделбург има повредени няколко сгради, при тези инциденти никой не е пострадал.

Топло време и рекорди

Въпреки че астрономическата пролет започва чак от 20 март, днес метеоролозите говорят за първия (неофициален) пролетен ден. В De Bilt в 12.40 ч. Термометърът докосна 15-те градуса за първи път тази година. Това се използва като температурно ограничение за пролетно време. В град Ел вече са измерени 17,1 градуса.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.