Утре протест на земеделците в Хага. Общината определи местата за тракторите. Подгответе се за засилен трафик.

Земеделските производители ще протестират за пореден път в Хага. Утре 19-ти февруари те ще бъдат на Koekamp, ​​парк до Malieveld. Техните трактори трябва да бъдат паркирани на Bezuidenhoutseweg, Benoordenhoutseweg и Van Alkemadelaan.Ако тракторите все пак са паркирани на Malieveld или Koekamp, ​​тогава община Хага ще предприеме адекватни мерки. Също така не може да се проведе парад през града или да се премине по А12 с трактори, съобщават от общината.

Но все пак бъдете подготвени за проблеми с движението поради протеста.

Колко големи и къде ще бъдат проблемите е „трудно да се оцени предварително“, казват Rijkswaterstaat и ANWB. В сряда организацията Farmers Defense Force (FDF) иска да дойде в Хага с около 7500 фермери.  Но не знаем кога ще шофират, къде минават, каква е останалата част от маршрута. Може би ще има дъжд или не. Как се движат тракторите и колко бдителни са автомобилистите? Има толкова много фактори, които могат да създадът проблеми в движението “ казват Rijkswaterstaat и ANWB.

Първоначално фермерите планираха да дойдат в Хага на 5-ти за мащабен протест. Този протест бе отменен след заседание на Земеделския колектив. Протестът утре беше организиран от FDF. В отворено писмо групата обяснява защо са избрали да демонстрират отново. „Дебатът за азот в Долната камара започва рано сутринта на 20 февруари, а по-късно през деня, в който излизат цифрите на Месдаг. Така че, ако искаме да окажем влияние върху дискусията в Камарата, трябва да се оставим да бъдем изслушани на 19-ти “. Протестната група също иска извинение от Карола Шутен, министър на земеделието, природата и качеството на храните. Писмото завършва с предупреждение: „Ние ще накараме Хага да се разклати върху основите му!”

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.