Полицията спря фермерите на път към Министерството на земеделието. Един арестуван.Спокоен трафик до момента

Днес земеделските производители отново демонстрират в Хага срещу правителството и провежданата от него  азотната политика. Хиляди  фермери дойдоха в Koekamp, ​​за да изразят своето недоволство от политиката. „Холандия без селяни е все едно Амстердам без забавляващи се!” пишеше на един от транспарантите.

Автомобили, трамваи и автобуси трябва да направят отклонение, но според полицията протестът поне до ранния следобед е общо взето тих.. Двама души бяха арестувани в Хага и в източната част на страната, защото предизвикаха опасни ситуации на пътя. Протестът е в Koekamp, ​​до централната гара на Хага. Армейски камиони и полицейски микробуси блокират пътищата към  Биненхоф. В Херенграхт също е издигнато водно оръдие.

Някои земеделски производители караха по А15, А13 и А12 към Хага и бяха глобени за това. Дванадесет трактора бяха паркирани по протежение на А12 в Хага. Тези шофьори също получиха глоба.

Но като цяло фермерите са се вслушали в призива да не поемат по магистралата, казва Rijkswaterstaat. Сутрешният час  пик беше много по-спокоен от обикновено, въпреки или благодарение на протеста.  Rijkswaterstaat смята, че хората са останали вкъщи от страх от хаос в трафика. Следобед демонстриращите земеделски производители тръгнаха към Министерството на земеделието, което е разположено на A12, недалеч от централната гара на Хага.  Протестиращите бяха  спрени от полицията от другата страна на улицата.  Със сигурност един демонстрант е арестуван. Земеделските стопани искаха да залепят стикери на Министерството. До този момент към 16:00 часа все още няма ескалация на напрежение. Но протестиращите бяха дали на премиера Марк Руте и министъра на земеделието Карола Шутен срок до 15 ч., За да се извинят за своята селскостопанска политика. В противен случай фермерите щяха да предприемат действия.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.