Двама с коронавирус в Холандия. И двамата са били в Италия

На тази страница ще може да следите всичко относно разпространението на вируса в Холандия. Публикацията ще бъде обновявана по часове. За да следите информацията обновявайте периодично страницата!!!

Правителството отвори линиите за всички въпроси относно коронавируса на специалния номер 0800-1351.

Шест са вече заразените в Холандия с коронавирус. Направени са още 29 теста в страната, но резултатите не са готови.  

Малко преди 17:00 часа RIVM обяви, че в Тилбург, съпругата и дъщерята на първият носител на вируса в Холандия са дали положителни тестове. Припомняме, че първият  носител на вируса е мъж на 56 години от Loon op Zand – Тилбург. Той е приет в болницата „Елизабет-Твиестестен“ в Тилбург в сряда и пребивава там изолирано. Кметът на Тилбург казва, че при него нещата вървят добре. Мъжът е бил на посещение в района на Милано, Ломбардия, Северна Италия.  Той е бил на карнавал в Тилбург, но тогава не е бил заразен, допълват властите .

По-рано днес станаха известни и чаканите от снощи тестове на четирима души свързани с жената от Амстердам, която вчера бе приета в болница.  За съжаление -два от тях са положителни, съобщава RIVM. Става въпрос за партньора на жената и най-малкото дете. Припомняме, че жената от Амстердам, която е втора в Холандия, заразена с вируса, е служител на Амстердамската болница UMC. Тя се завърна от Италия тази седмица от ваканция. Още вчера детски център в Амстердам-Zuidoost бе затворен, тъй като най-малкото дете на жената показа и симптоми на заболяване. RIVM съобщава, че партньорът е бил в Ломбардия, точно като жената. Стотици хора са заразени в този район в Северна Италия.Други контакти на жената нямат вируса. Те обаче трябва да следят здравето си през следващите тринадесет дни.

Обновено 29.02.2020. 13:10 часа Още двама заразени в Амстердам

Чаканите от снощи тестове на четирима души свързани с жената от Амстердам, която вчера бе приета в болница излязоха и за съжаление -два от тях са положителни, съобщава RIVM. Става въпрос за партньора на жената и най-малкото дете. Припомняме, че жената от Амстердам, която е втора в Холандия, заразена с вируса, е служител на Амстердамската болница UMC. Тя се завърна от Италия тази седмица от ваканция. Още вчера детски център в Амстердам-Zuidoost бе затворен, тъй като най-малкото дете на жената показа и симптоми на заболяване. RIVM съобщава, че партньорът е бил в Ломбардия, точно като жената. Стотици хора са заразени в този район в Северна Италия.

Други контакти на жената нямат вируса. Те обаче трябва да следят здравето си през следващите тринадесет дни. Ако получат оплаквания като треска и респираторни оплаквания, ще бъдат повторно проверени.

Обновено 22:15 Увеличава се броя на заразените в Германия, близо до границата с Холандия

Броят на заразите в германския регион Хайнсберг, близо до границата с Лимбург, беше коригиран от властите. Коронарният вирус е диагностициран най-малко при 35 души. Вчера имаше 20. Повечето хора са в карантина у дома. Смята се, че повече от 1000 души в Хайнсберг са вкъщи в карантина.

ОБНОВЕНО 17:30 Съмнения и за трети случай – дете със симптоми

Детски център в Амстердам-Zuidoost засега ще бъде затворен, тъй като майка на дете е диагностицирана с вируса на короната, съобщава Амстердамският местен канал AT5. Детето показва и симптоми на заболяване, пише детското заведение в имейл до родителите. Според CompaNanny Atlas Arena няма признаци, че досега други деца са се заразили, „но това не може да се изключи“. Тестът трябва да покаже в края на деня дали детето наистина е болно. Майката бе установено, че е заразена, като това е втория случай в Холандия, самата тя също е посещавала детския център. Жената има още две деца и съпруг, които в момента се тестват.

Коронавирусът достигна очаквано и Холандия.

Жената от Амстердам, която е втора в Холандия, заразена с вируса, е служител на Амстердамската болница UMC. Всички служители бяха информирани за инфекцията. Шансът е малък, че пациентите от болницата са заразени, се посочва във вътрешния имейл. „Служителката не върши никаква работа, свързана с пациентите. Тя се завърна от Италия тази седмица от ваканция и отиде на работа в болницата в четвъртък.“

Първият  носител на вируса е мъж на 56 години от Loon op Zand – Тилбург. Той вече е приет в болницата „Елизабет-Твиестестен“ в Тилбург в сряда и пребивава там изолирано. Кметът на Тилбург казва, че при него нещата вървят добре.

Мъжът е бил на посещение в района на Милано, Ломбардия, Северна Италия. Според RIVM в болницата бързо е било установено, че е възможно да е имало инфекция с вируса на короната. Мъжът е тестван положително  два пъти, заяви министър Бруно Бруинс . Той е бил на карнавал в Тилбург, но тогава не е бил заразен, допълват властите Хората, които се заразят с вируса на короната, могат да развият болестта COVID-19. Повечето хора с това заболяване имат респираторни симптоми (кашлица или задух) и висока температура. Освен това могат да се появят мускулни болки, объркване, главоболие и болки в гърлото. Не всеки се чувства болен. От известните досега случаи на инфекция около 17 процента имат сериозни до много сериозни оплаквания. Заболяването е фатално в 2 процента от всички случаи. /По-специално, възрастните хора и хората, отслабени от други заболявания, но има и някои млади, които също не успяват да преборят вируса/. Новият вирус на короната се предава чрез кашлица и кихане. 

Петимата кметове на граничните общини на Лимбург се събират в Маастрихт в 19 ч., За да обсъдят евентуална отмяна на събития. Според региона на сигурността, GGD препоръча да се отменят всички събития в граничните общини

В Италия още трима души са починали от коронавирус с което броят вече е 21, съобщават властите.  Други 821 души са болни. Вчера имаше 650.

Според Световната здравна организация вирусът е достигнал поне до 53 държави и напредва по-нататък. От приблизително 83 700 потвърдени случаи, малко над 2850 души са починали. В Китай, където е започнало огнището, през последните дни са добавени по-малко нови случаи.

Всички нови случаи са свързани с Италия Хората, които са тествани положително в страните, които до вчера не са регистрирали случаи на заразяване са имали връзки с Италия. Такива са регистрирани в Дания, Естония, Литва, Холандия, Нигерия, Исландия. в Германия и Франция част от заразените също са имали пътувания в Италия. В Испания в Тенерифе хотел бе поставен под карантина отново заради болни италиански туристи.

Вижте актуална карта на света със заразените от коронавирус

ОБНОВЕНО: ТРИ НОВИ СМЪРТНИ СЛУЧАЯ В ИТАЛИЯ . ЕВРОПЕЙСКИТЕ ДЪРЖАВИ ВЗЕМАТ МЕРКИ.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.