Добро дело: 700 евро събраха българите в Хага в благотворителна акция за три малки дечица

Българският клуб Лаак в Хага съвместно с КАУЗАТА- сдружение на българите в Нидерландия организира поредната си благотворителна инициатива. Този път тя бе насочена към три малки дечица от България – Никол от Сандански, която е само на 4 годинки и е диагностицирана с тумор на гръбначния стълб, и за двете деца от с. Смилян – Радина и Денислав. Десетки българи си закупиха от ръчно изработените мартеници, които се продаваха и преди постановката „Поручик Бенц”, като общо събраната сума е 700 евро. „Благодарим на всички, които помогнаха да съберем тази сума”, споделиха от клуб Лаак в Хага.

БЛАГОТВОРИТЕЛНА „РАБОТИЛНИЦА ЗА МАРТЕНИЧКИ” ОРГАНИЗИРА БЪЛГАРСКИЯТ КЛУБ ЛААК В ХАГА. ДА ПОМОГНЕМ НА ТРИ ДЕЧИЦА ОТ СМИЛЯН И САНДАНСКИ

Същевременно КАУЗАТА – сдружение на българите в Нидерландия организира „Пробуждане с хоро  Празненство на българите в Нидерландия“. То е планувано да се  проведе на 7-ми март  (събота) 14.00 – 18.00 часа DiamantTheater Diamanthorst 183, 2592 GD Den Haag . Сдружението е известно сред българите в Холандия с успешните инициативи, за които активно се борят през последната година. То е изградено от екип от дейни и загрижени доброволци, които милеят за родината си и всеотдайно помагат на съгражданите си!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.