Коронавирусът в Хага,Холандия и по света. Последни новини

Броят на хората в Холандия, които са заразени с коронавируса, се е увеличил от 38 на 82 само от вчера до днес. Министър Бруинс обяви това в Долната камара. Бруинс говори за „ефект на догонване“: хората, които вече са подали оплаквания, сега са тествани и са установени положително.

Въпроси относно корона вируса?  тел. 0800-1351.

Този телефонен номер е достъпен всеки ден от 8:00 до 20:00. На Rijksoverheid.nl можете да намерите често задавани въпроси относно последиците от вируса на короната за образованието, грижите за децата, служителите, работодателите, предприемачите, пътуващите и обществения транспорт.

Обновено 06.03.2020. 18:20

RIVM не може да установи източника на редица инфекции в Брабант

RIVM съветва всички в Брабант с леки здравословни проблеми да поддържат контакта с външния свят до минимум за момента.  Институтът идва с този съвет, тъй като не може да проследи източника на редица инфекции в Брабант. Затова институтът призовава хората с оплаквания да избягват нощния живот този уикенд, да не посещават събития и да не ходят на работа.  По-голямата част от пациентите, за които не е ясно как са се заразили с вируса, идват от Брабант. В момента се провеждат допълнителни изследвания в Северен Брабант за разпространението на вируса. Това става чрез извадка. Ситуацията извън Брабант е управляема, подчертава RIVM.

Текста продължава след снимката

Нови 49 смъртни случаи в Италия

Днес общият брой на заразените в Италия надхвърли 4000 души. Точно бе обявено, че те са 4654 или с близо 800 нови от вчера до днес. Вчера в Италия имаше 3853 заразени, като това включва също жертви и излекувани хора. Днес нови 49 смъртни случаи или 197 починали общо. 109 изписани днес или общо излекувани 523

Обновено 06.03.2020. 14:20 Първи две зарази в Хага. Днес още 46 нови в Холандия 128

И двамата наскоро са се завърнали от почивка в Северна Италия. Те не са познати. И двамата са в изолация у дома, но се следи състоянието им, съобщава на страницата си Общинската здравна служба GGD Haaglanden. От там незабавно започват разследване за контакти на заразените.

В района има още четири обявени случаи: От миналата събота са регистрирани случаи в Delft /жена на 23-години, Alphen aan den Rijn/дете на 5-години и Nootdorp двойка на средна възраст/. В Ноотдорп двойка е в изолация на дома си. Вероятно са се разболели по време на почивка в Северна Италия. Момичето от Делфт е преместена от студентско общежитие , но по последна информация се чувства добре. Няма положителни тестове сред колегите и от Технологичния университет в Делфт.

Университетът в Лайден съобщи, че студентът, който бе в домашна изолация, не е заразен с вируса на короната . Студентът, който беше в Италия и се разболя при завръщането си у дома, остана изолиран в жилищен комплекс науниверситета в Хага. Изолацията е отстранена.

Към 6-ти март, 46 нови пациенти, общо 128 положителни теста в Холандия

От вчера са докладвани 46 нови пациенти в Националния институт за обществено здраве и околна среда на RIVM . Това довежда общия брой положително тествани пациенти до 128 от които 1 пациент е починал. От тях 101 пациенти са се заразили в чужбина или са контакти на потвърдени пациенти. Петима от новите пациенти са приети в болница. Останалите нови пациенти са в изолация на дома.

Обновено 06.03.2020 13:50

Първа жертва на вируса и във Великобритания

Жената е посетила болницата във връзка с друго заболяване, но когато е постъпила там в сряда е дала положителна проба за коронавирус, съобщиха болничните власти. Предполага се, че жената се е заразила във Великобритания, тъй като скоро не е пътувала в чужбина. В момента се издирват хората, с които тя е била в контакт напоследък. За последните 24 часа в Обединеното кралство са регистрирани повече от 30 нови случаи на заразяване с коронавирус. Общият им брой вече е 116 – 105 в Англия, шестима в Шотландия, трима в Северна Ирландия и двама в Уелс, съобщава българският сайт Новини Лондон

ОБНОВЕНО 06.03.2020 13:00 часа

Първи случай в Сърбия в България все още не е диагностициран

Това е 43-годишен мъж, който е пътувал до Будапеща, съобщи министърът на здравеопазването. Сърбия беше една от малкото страни в Европа, където болестта все още не е бе открита.

Броят на коронарните инфекции в Белгия е нараснал до 109. Федералното министерство на здравеопазването отчита 59 нови случая в страната.

ОБНОВЕНО 06.03.2020 11:20 часа

Първи смъртен случай от коронавирус бе регистриран днес 06.03.2020 година в Холандия.

Това е 86-годишен мъж, който почина в болница в Ротердам. Източникът на инфекция на този пациент засега е неизвестен.съобщава RIVM на своята страница. След като стана известно, че пациентът има COVID-19, той е изолиран. Болницата и Общинската здравна служба (GGD ) са картографирали контактите на пациента (посетители и болногледачи) и проверяват дали имат оплаквания. Всички контакти на пациенти, които имат настинка или треска, са помолени да останат у дома. Те се тестват, ако е необходимо., допълват от RIVM

ОБНОВЕНО 06.03.2020 11:00 часа

900 студенти се завръщат от Северна Италия в Грьонинген

Членовете на студентската асоциация в Гронинген Vindicat, които преди заминаване от северна Италия показват признаци на прилика на вируса на короната, остават в курорта Сестриере, Северна Италия, съобщава GGD Groningen

900 студенти заминаха за да упражняват зимните спортове миналата събота. Те ще се върнат днес следобед. Това е ден по-рано от планираното, поради притесненията на семейството и членовете на асоциацията. В събота след пристигането любителите на зимните спортове се посрещат от GGD и, ако е необходимо, се проверяват.

 Досега в цяла Франция са потвърдени 423 случая на COVID-19, като 23 лица са в критично състояние, добави здравното министерство. Има регистрирани 9-смъртни случаи. Министерството на здравеопазването вярва, че Франция все още е във „етап 2“ от коронавирусната епидемия, въз основа на факта, че вирусът тепърва ще се разпространява в цялата страна и остава концентриран в отделни групи.

САЩ 205 регистрирани 11 смъртни случаи

Има 205 случая на новия коронавирус в Съединените щати, според американските Центрове за контрол и превенция на заболяванията, както и държавни и местни власти. Според CDC има 49 случая на репатрирани граждани. Според данни на CNN Health за случаите в САЩ, които са открити и тествани в Съединените щати чрез системите за обществено здраве в САЩ, има 156 случая в 17 щата, което довежда общия брой случаи на коронавирус до 205. Регистрирани са 11 смъртни случаи

Италия 3853 регистрирани 148 смъртни случаи

Досега в Италия са заразени общо 3 858 души, като това включва също жертви и излекувани хора. Изпълнени са над 32 хиляди тампона/изследвания/, 27 хиляди от които в Ломбардия, Вчера имаше 41 души починали или общо 148 от началото на епидемията. Те са 98 в Ломбардия, 30 в Емилия Романя, 10 във Венето, 4 в Марша, 2 в Пиемонт, 3 в Лигурия, 1 в Пулия. Добрата новина е, че броят на излекуваните е 414.

05.03.2020 16:00 часа В Холандия вече 82 заразени

От последната актуализация са докладвани 44 нови пациенти в Националния институт за обществено здраве и околна средана RIVM общо 82 .  От тях 69 пациенти са били заразени в чужбина или контакти от потвърдени пациенти. От новите пациенти двама са приети в болницата. Останалите нови пациенти са в изолация в дома си.  Един нов пациент беше открит чрез мониторингова станция на Нидерландския институт за изследвания в здравеопазванетоNivel . Nivel, заедно с медицински център Erasmus MC Erasmusи RIVM, провежда изследвания на грипоподобни симптоми. Заедно те тестват при 40 GP практики колко често се появяват тези симптоми и кои вируси причиняват тези симптоми. От няколко седмици това изследване се тества и за новия вирус на короната. Източникът на инфекцията все още е неизвестен за няколко пациенти. 

В Хага няма регистриран случай, но в района те са 4

Коронавирусът достигна до нашия регион. От миналата събота са регистрирани случаи в Delft /жена на 23-години, Alphen aan den Rijn/дете на 5-години и Nootdorp двойка на средна възраст/. В Ноотдорп двойка на средна възраст е заразена с вируса на короната. Двойката е в изолация на дома си. Вероятно са се разболели по време на почивка в Северна Италия. 

Университетът в Лайден съобщи, че студентът, който бе в домашна изолация, не е заразен с вируса на короната . Студентът, който беше в Италия и се разболя при завръщането си у дома, остана изолиран в жилищен комплекс на университета в Хага. Изолацията е отстранена.

Ако имате съмнения за вашето здравословно състояние тел- 0800-1351

Най-много заразени в община в Холандия : В сряда вечерта, 4 март, RIVM установи в община Houten, че са заразени с вируса на короната (COVID-19) общо 9 души в рамките на 3 семейства. Утрехт е с 6 жители, Ротердам с 5

Текста продължава след снимката

Швейцарските власти съобщиха за първи смъртен случай в страната на заразен с новия коронавирус, предадоха световните агенции.
Става дума за 74-годишна жена, починала в кантон Во, Западна Швейцария. Тя е имала и хронично заболяване.

В Германия броят на заразените с новия коронавирус е нараснал през последните 24 часа със 109 до общо 349.

Цяла Италия е вече обхваната

В Италия вече има регистрирани случаи в цялата странаСамо за две седмици броят на пациентите нарасна от три на повече от 3000. През последните няколко дни се добавят около 500 пациенти всеки ден. 107 души загинаха от последствията, главно възрастните хора и хората, които вече са болни. 276 пациенти са обявени за излекувани. Издаден е специален указ от правителството. Училищата са затворени до 15-ти март


В България няма коронавирус, но обявиха грипна ваканция в цялата страна. Върлува втора вълна на грип Б

От 6 март (петък) до 11 март (сряда), включително, грипна епидемия е обявена на територията на цялата страна. Това гласи заповед, подписана от министъра на здравеопазването днес.
Със заповедта се преустановят учебните занятия в училищата, детските и женските медицински консултации, профилактичните прегледи и имунизации, както и провеждането на планови операции и свижданията във всички лечебни заведения. Капацитетът на Инфекциозната клиника във ВМА е изчерпан, закриват психиатричната клиника, за да отворят места за болни. Все още няма регистриран случай на коронавирус у нас, стана ясно пък от думите на шефа на щаба – ген. Венцислав Мутафчийски.


Случаите в Южна Корея са се увеличили с 322 до 6088.
В Русия беше регистриран нов случай на зараза с COVID-19. Става дума за гражданин на Италия, дошъл в страната на 29 февруари.

ЮНЕСКО съобщи, че властите в 15 държави и територии са решили да затворят временно училища като превенция срещу разпространението на новия коронавирус. Така над 290,5 милиона деца по света сега не ходят на училище. Такива мерки са предприети по-конкретно в Иран, Италия, Китай, Северна Корея, Кувейт, Ливан, Монголия, Обединените арабски емирства и Япония. Училища са затворени и отделни райони в още девет страни, сред които Великобритания, Виетнам, Германия, Пакистан, САЩ, Франция, Южна Корея.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.