Първи две зарази с коронавирус в Хага. Тийнейджър и пациент на около 40-години. Общо 128 в Холандия

И двамата наскоро са се завърнали от почивка в Северна Италия. Те не са познати. И двамата са в изолация у дома, но се следи състоянието им, съобщава на страницата си Общинската здравна служба GGD Haaglanden. От там незабавно започват разследване за контакти на заразените.

В района има още четири обявени случаи: От миналата събота са регистрирани случаи в Delft /жена на 23-години, Alphen aan den Rijn/дете на 5-години и Nootdorp двойка на средна възраст/. В Ноотдорп двойка е в изолация на дома си. Вероятно са се разболели по време на почивка в Северна Италия. Момичето от Делфт е преместена от студентско общежитие , но по последна информация се чувства добре. Няма положителни тестове сред колегите и от Технологичния университет в Делфт.

Университетът в Лайден съобщи, че студентът, който бе в домашна изолация, не е заразен с вируса на короната . Студентът, който беше в Италия и се разболя при завръщането си у дома, остана изолиран в жилищен комплекс на университета в Хага. Изолацията е отстранена.

Днес по-късно бе добавен и 32-годишен мъж от Oegstgeest, който също е заразен с вируса. Oegstgeest се намира в непосредствена близост до Лайден.

Към 6-ти март, 46 нови пациенти, общо 128 положителни теста в Холандия

От вчера са докладвани 46 нови пациенти в Националния институт за обществено здраве и околна среда на RIVM . Това довежда общия брой положително тествани пациенти до 128 от които 1 пациент е починал. От тях 101 пациенти са се заразили в чужбина или са контакти на потвърдени пациенти. Петима от новите пациенти са приети в болница. Останалите нови пациенти са в изолация на дома.

Първи смъртен случай от коронавирус бе регистриран днес 06.03.2020 година в Холандия.

Това е 86-годишен мъж, който почина в болница в Ротердам. Източникът на инфекция на този пациент засега е неизвестен.съобщава RIVM на своята страница.

НА ВНИМАНИЕТО НА БЪЛГАРИТЕ В ПРОВИНЦИЯ БРАБАНТ. RIVM СЪВЕТВА ВСИЧКИ ТАМ ДА ОГРАНИЧАТ МАКСИМАЛНО КОНТАКТИТЕ СИ!/Прочетете повече

Прочетете още за първи смъртен случай в Холандия и за последните новини за коронавируса в света

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.