Ryanair отменя една четвърт от полетите на къси разстояния

Ryanair отменя една четвърт от полетите на къси разстояния между 17 март и 8 април. Повечето отменени полети са до и от Италия. Ryanair отбеляза рязък спад в броя на резервациите поради страх от вируса на короната през последната седмица. Увеличава се и броят на пътниците, които не се явят за полет. Особено при полети от и в Италия. Това се отнася до полетите до Неапол, Рим, Бергамо и Пиза  от летище Айндховен.  
Пътуващите, които вече са резервирали полет до една от тези дестинации с Ryanair през този период, са получили имейл. Ето защо се посочва, че „поради въздействието на COVID-19 в Италия, Ryanair е принуден да отмени полета“. Възможно е да изберете пълно възстановяване на разходите или да резервирате друг полет. Това касае не само летище Айндховен, а и много други в Европа.

Коронавирусната епидемия ще струва на авиокомпаниите по света 113 млрд. Долара приходи през тази година. Международната авиационна организация IATA е изчислила това. Това се отнася до 19 процента от общия оборот.

В тази оценка авиационната организация предполага сценарий на широко разпространение на вируса. При сценарий, при който се разпространява по-малко, авиокомпаниите биха генерирали приблизително 63 милиарда долара приходи през 2020 г. Според главния икономист на IATA това е най-големият удар за авиокомпаниите след финансовата криза.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.