ЕКСКЛУЗИВНО: Извънредно положение в България! Това реши правителството

Ние взехме решение да предложим на Народното събрание да бъде обявено извънредно положение във връзка с този коронавирус. Това дава възможност да се затварят училища, университети, да се отменят конференции. Това заяви премиерът Борисов след извънредното заседание на правителството заедно с Националния оперативен щаб.

„Вече тези, които не си бяха въвели мерките, които България въведе още на 28 февруари и тогава ми се смяха, започнаха да го правят. Ние сме въвели едни мерки, които обаче не се спазват“, отбеляза Борисов.

По думите на министър-председателят вирусът не е толкова смъртоносен. Не е като ебола и други зарази, но паниката е голяма“, заяви той. Основен фокус в извънредното заседание, което продължи около два часа, е бил именно колко твърди да са мерките срещу разпространението на COVID-19.

Ще бъде предложено гражданите на определени държави да не могат да влизат у нас, както и от България да не може да се пътува до определени страни. Ще бъде предложено и да бъдат затворени училища и детски градини. Информацията ще се актуализира на Министерството на външните работи, както и Министерството на здравеопазването.
„Ние сме поръчали  200 респиратори, имаме над 2000, където има ще ги поръчаме“. В тази връзка е бил телефонният разговор с руския президент, уточни Борисов.“Питах президентът Путин дали

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.