Жителите на Холандия изправени пред строги мерки за коронавируса. Днес нови 111 заразени.

В цяла Нидерландия са необходими допълнителни мерки за предотвратяване на разпространението на COVID-19. Мерките, предприети в Северен Брабант, сега важат за цяла Нидерландия, обявиха от  RIVM Националния  институт за обществено здраве и околна среда на националното правителство.

RIVM   вижда все повече и повече пациенти, чийто източник на инфекция не е ясно. След анализ на пациентските вируси също се оказва, че те често се различават един от друг. Това е индикация, че вирусът се разпространява в Холандия. Сега RIVM препоръчва да се вземат мерки за предотвратяване на разпространението.

В цялата страна хората с настинка, кашлица, болки в гърлото или треска се препоръчват да стоят у дома; те трябва да избягват социалните контакти колкото е възможно повече, докато не бъдат възстановени. Това означава, че затегнатите мерки, които досега се прилагат само за Норд-Брабант, ще бъдат разширени за цялата страна, съобщи министърът Бруинс следобед на пресконференция. Премиерът Руте и Джаап ван Дисел, директор на Центъра за контрол на инфекциозните заболявания към RIVM, също взеха участие.

По-ранните мерки също остават в сила: затова не се ръкувайте, мийте ръцете си често и добре, кашляйте от вътрешната страна на лакътя и използвайте хартиени тъкани.

Всеки с оплаквания

Хората, които имат настинка и следователно имат кашлица, болки в гърлото или треска, трябва да стоят у дома. Те също трябва да избягват социалния контакт с другите.

Обаждането на лекаря е необходимо само ако симптомите се влошат.

Като цяло хората над 80-те са особено уязвими.

Събития

Забранено е провеждането на срещи с повече от 100 души. Всички вече планирани събития трябва да бъдат анулирани. На компаниите вече не е позволено да провеждат големи срещи.

Мярката се прилага, inter alia, за музеи, концертни зали, театри, спортни клубове и спортни състезания. Оттогава Rijksmuseum и Van Gogh Museum затварят вратите си до края на март. Освен това засега много църковни служби не се провеждат. Ротердамският маратон е отложен.

Колежи и университети в цяла Холандия се затварят незабавно заради вируса на короната. Няма да има образователни дейности и изпити до края на март. Това съобщават от Асоциацията на университетите за приложни науки и Асоциацията на университетите. В нашия регион затварянето се прилага за университетите в Делфт и Лайден, Хагския университет за приложни науки, Университета за приложни науки в Лайден и Университета за приложни науки в Инхолланд.

училище

Училищата и грижите за деца могат просто да останат отворени. Според кабинета и RIVM младите хора и децата не са изложени на най-висок риск и училищата трябва да останат без инфекции, защото всички с оплаквания трябва да останат вкъщи. Нещо повече, оставянето на всички деца у дома би имало твърде голямо влияние върху икономиката, защото много родители ще трябва да останат вкъщи.

Към днешна дата 111 нови хора са тествани положително за COVID-19, болестта, причинена от новия коронавирус. Това довежда общия брой положително тествани хора до 614. 

Общо 86 пациенти са били или са били хоспитализирани, 24 повече от вчера. Нов пациент е намерен в провинция Утрехт чрез холандския институтНивел  за изследвания на станции за здравни грижи. Това обединява общо 2 пациенти през станциите на Nivel sentinel.

От 614 съобщавани пациенти 273 живеят в провинция Ноор-Брабант и 80 в провинция Утрехт. Освен това 68 живеят в Южна Холандия, 53 в Лимбург и 48 в Гелдерланд. 239 от 614 лица са имали източник на зараза в чужбина. Страните, които са били източник на зараза, са главно Италия (193), Австрия (26) и Германия (7). Новите страни, в които най-вероятно е настъпило заразяване, са Белгия, Мавриций, Испания и Южна Корея. Източникът е неизвестен за 123 случая, с 33 повече от вчера. Това все още се разследва в 141 случая. По-голямата част от пациентите с неизвестен източник живеят в Северен Брабант.

102 от отчетените пациенти работят в здравеопазването.

В Белгия кафенета и ресторанти засега ще бъдат затворени. В страната са заразени 399 души, а трима души загинаха от ефектите на вируса на короната. Мерките ще влязат в сила през нощта от петък до събота и ще продължат до 3 април

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.