В Хага HMC Westeinde отменя операции. Червен код за болниците в Брабант

 В болница HMC Westeinde двама служители са заразени с вируса. Болницата отменя извънболнични назначения и операции, за които няма незабавна медицинска нужда. Посещенията също са ограничени до максимум двама души на пациент.

Двамата служители остават в къщи изолирано. Сигурно е, че те са имали контакт с пациенти.  Не са приети нови заразени пациенти в HMC Westeinde след първия пациент, който все още е хоспитализиран в строга изолация.

Всички болници в Брабант са издали код червено. В болниците всички неотложни операции могат да бъдат отложени и отпуските на здравните работници могат да бъдат отменени.

Много болници извън Северен Брабант вземат същите мерки. По този начин те се подготвят за приток на пациенти, заразени с коронавирус. Мерките, които вече са предприети, се различават в отделни болници.

Чрез отмяна на неотложните операции има повече място за пациентите с корона. Сега здравният персонал може да осигури повече спешна помощ, а защитните средства ще бъдат спестени. Има и други мерки: например много болници изпращат асистентите си у дома, за да намалят риска от инфекции, а броят на посетителите на пациенти се намалява по същата причина.

Ако натискът върху болниците се увеличи допълнително, може да бъде издаден черен код. Това означава да изберете кои пациенти трябва и не трябва да се лекуват.

Понастоящем болниците разширяват броя на 1150 налични легла за интензивно лечение (ICU). Това би трябвало да даде 850 допълнителни легла, от които около 300 до 350 са постоянно заети с не-коронарни пациенти. 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.