В Холандия медицински специалисти настояват за незабавно затваряне на училищата. Нови 2 случая в Хага

Федерацията на медицинските специалисти иска училищата да бъдат затворени незабавно. Според колектива от 22 000 специалисти няма достатъчно доказателства, че децата не могат да предават коронавирус. „Молим политиците: направете максималното, което е необходимо“, казва специалистът по УНГ и председател на федерацията Петер Пол ван Бентхем. „Искаме да запазим нашите лекари и всички доставчици на здравни услуги в безопасност, включително и в домашни условия“. Федерацията вдига тревога, след като премиерът Руте обяви вчера, че всички училища в Холандия за момента трябва да останат отворени. Специалистите смятат, че кабинетът не разпознава достатъчно спешността. „Виждаме дилемите относно мерките, които трябва да се предприемат, и виждаме разликата във възприетата спешност“, казва Ван Бентхем. 

От вчера 155 нови хора са тествани положително за COVID-19, болестта, причинена от новия коронавирус. Така общо 959 души са заразени в страната. Още двама души починаха и те отново са възрастни хора. Общият брой вече е 12 души. В Хага има два нови случая на 16-годишен и 20-годишен пациент. Общият брой е 11.

По-малко нови положителни тестове бяха отчетени днес, отколкото вчера. Обяснение е, че политиката за тестване е коригирана. От 12 март хората с леки оплаквания вече няма да бъдат тествани, тъй като има национална мярка да останат у дома при първите оплаквания. В допълнение, повече се тестват сред рисковите групи. На 12 март правителството също призова хората да намалят социалните контакти. Рано е да се види ефекта от тази мярка.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.