В Белгия затвориха ресторантите и хората дойдоха в Холандия. Днес нови 197 случая там. В Амстердам купоните не стихват

Белгийското правителство обяви, че има увеличение на броя на коронарните инфекции в страната. Очаква се това да продължи и през следващите дни. Има 197 нови инфекции: 137 във Фландрия, 28 във Валония и 27 в Брюксел. Общо 886 официални инфекции са регистрирани в Белгия. Четирима души на възраст над 70 години са починали. Днес автомобилните паркинги в Het Zeeuwse Sluis, Cadzand-Bad и Breskens са затворени .  Община Слуис са решили да спрат притока на белгийци. В Белгия бяха затворени в петък през нощта много дейности, поради което вчера много белгийци дойдоха в Зеланд. 

 Кметът на белгийската погранична община Търнхаут иска да се затворят заведения за хранене в Бреда, Тилбург и Айндховен. Според него белгийците използват по-гъвкавите антикоронарни мерки, които се прилагат в Холандия и които са контрапродуктивни за борба с вируса.

„В Белгия всички ресторанти и кафенета са затворени поради белодробния вирус, но не и в Холандия. „В резултат на това хората просто преминават границата, за да отидат в ресторант или кафене в Холандия“, пише кметът Ван Мирт в писмо до колегите си от трите града на Северен Брабант. Същевременно мтного снимки в социалните мрежи показват, че в Амстердам нощният живот не е повлиян от страха от коронавирус и забавленията не стихват.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.