Подготвят пакет от мерки за подкрепа на предприемачите и самонаетите в Холандия

Министерството на социалните въпроси и заетостта работи по голям пакет от мерки  за подпомагане на предприемачите и самонаетите, които са засегнати от последствията от вируса на короната. Очаква се мерките да бъдат представени на парламентарния дебат относно борбата с вируса в сряда.

Самонаетите лица, които вече нямат доходи поради кризата в короната, ще имат по-лесен достъп до социално подпомагане. Правилата, които сега важат за това, са облекчени. По-гъвкавите правила за подкрепа са част от голям пакет за подпомагане на предприемачите, който кабинетът ще представи

Предприемачите могат да получат допълнителен мостови кредит или да увеличат сумата, която им е позволено да овърдрафтират.  Схемата е част от предварително обявен пакет от мерки за смекчаване на икономическите последици от коронната криза. Изчислено е, че 300 милиона евро вече се предоставят незабавно на засегнатите МСП. Според държавния секретар Кийзер мерките са от съществено значение за малките предприемачи, които пропускат доходи или производство. 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.