В Холандия и Хага все повече големи вериги магазини затварят вратите си

В Холандия и Хага все повече големи вериги магазини затварят вратите си, а търговските улици все помече опустяват. Zara, Pull & Bear, Tommy Hilfiger, Nespresso и WE, решиха да затворят вратите си.

Други магазини за вериги избират да регулират работното си време, включително шведската верига дрехи H&M и парфюмната верига Douglas. Преди това Bijenkorf и IKEA се затвориха. Primark също ще бъде затворен, Hema и Blokker ще останат отворени

Освен няколко други големи търговски вериги, магазин за дрехи Primark също затваря вратите си. Primark обяви това с кратко съобщение на своя сайт: „за да гарантираме здравето на всички, нашите магазини са затворени за известно време“.

Не всички големи търговски вериги следват този пример. Хема казва, че засега ще остане отворена „като допълнение към претоварените супермаркети“. Ресторантите и магазините на Hema са затворени.

Blokker също така показва, че магазините са отворени.  И в двете вериги магазини усещат, че нещата стават по-тихи в търговската улица, което може да изисква по-малко персонал. В други вериги са предприети мерки за гарантиране на безопасността на персонала и посетителите, като поставяне на плексиглас на касите и допълнителни кръгове за почистване.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.