171 са в отделенията за интензивно лечение. За последните 24 часа нови смъртни случаи и нови заразени

От вчера 15 пациенти в Холандия са починали от ефектите на коронавируса, съобщава RIVM. Това довежда общия брой на смъртните случаи до 58. Възрастта на починалия е между 63 и 95 години.

RIVM е идентифицирал 346 нови инфекции. Общият брой на тестваните случаи на инфекция вече е 2051. Сред тях са 485 души, които работят в здравеопазването. Повечето хора са тествали положително на живо в провинция Норд-Брабант: 759 души. След това в Лимбург (265) и Южна Холандия (241). Вчера RIVM съобщи за 19 починали и 292 нови пациенти.

В момента 171 души с коронавирус се намират в отделения за интензивно лечение в Холандия. Това съобщава Холандската асоциация за интензивно лечение (NVIC). Преди два дни все още имаше 96 души. Вчера беше 135. Общо има 575 легла за пациенти с корона. Този брой може, ако е необходимо, да бъде разширен до 1500 и във фаза на криза дори до 2000. Увеличението не е неочаквано, казва председателят Дидерик Гомерс от NVIC. Той посочва, че ефектите от предприетите от кабинета мерки ще станат видими едва по-късно.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.