Важно: Повече от 1800 самонаети лица/ZZP/се регистрираха в община Хага за помощи. Държавата и общините подпомагат бизнеса

Община Хага се обръща към предприемачите в града със съществен пакет от мерки поради кризата с коронавируса. Например, компаниите могат да получат разсрочване на плащането на туристическия данък, данъка върху имотите (OZB) и разрешителните за паркиране на фирмата. 

Спешният пакет от мерки от общината е в допълнение към този на централната власт. Има и тясно сътрудничество. Например миналата седмица кабинетът обяви мерки за самостоятелно заетите работници.  Самонаетите лица могат да получават допълнителна помощ за доходи за издръжка за период от три месеца чрез ускорена процедура. 

Помощ се предлага и под формата на заем за оборотен капитал за решаване на проблеми с ликвидността (до 10 155 евро) при по-ниска лихва. “

Помощта за подпомагане самостоятелно заети реално предстои да започне и към момента не се отпускат пари но за няколко дни стотици и хиляди самостоятелно заети хора в Амстердам са поискали BBZ. В Хага повече от 1800 предприемачи вече са се регистрирали в община Хага, за да получат подкрепа.  Финансовата компенсация има обратно действие: компенсира пропуснатите приходи от 1 март. Обезщетението възлиза на максимум 1500 евро нето.

One comment

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.