По-малко заразени от вчера в Холандия, но повече починали

От вчера до днес още 573 души са тествани положително за новия коронавирус (COVID-19), съобщават от  RVIM. Вчера бе отчетено 637 души. Това довежда общия брой на тестваните положително хора в Холандия до 4204. От тях 988 души са били хоспитализирани, като увеличението от вчера е с  152 души. В момента има 405 пациенти в интензивно лечение. Това съобщава Холандската асоциация за интензивно лечение, вчера там бяха 354 души. В ИК в Холандия има около 600 места за пациенти с корона. Поради очакваното увеличение в момента се работи за разширяването до 1000. През последните дни пациентите от Северен Брабант също са преместени в останалата част на Холандия, за да се създаде пространство за нови пациенти в отделението за интензивно лечение.

За последните 24-часа,  43 пациенти са починали от COVID-19 или общо 179 души. Починалите са на възраст между 57 и 97 години. Реалният брой инфекции с новия коронавирус е по-голям от посочения тук. Това е така, защото не всеки е тестван при възможна инфекция. В Хага броят на заразените е 44.

ВАЖНО: Днес холандското правителство изпрати предупреждение на всички телефони . Хората са призовани да спазват разстояние метър и половина и да стоят у дома, когато са болни или са с настинка. „Защитете себе си и хората около вас. Заедно срещу корона.“ се казва в съобщението. На този етап от правителството не предвиждат въвеждане на допълнителни мерки от приетите до сега

За разлика от много други европейски страни, в Холандия не е забранено хората да излязат на улицата. Във Франция и Италия това е позволено само по уважителна причина, като например пазаруване или ходене до аптека.

Премиерът Руте каза в четвъртък, че е хубаво да си прекарате добре времето в парка, но че хората трябва да спазват разстояние от един и половина метра.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.