ВАЖНО: Глоби, ако не спазвате мерките. Следващата стъпка може да бъде и пълна блокада

Правителството на Холандия обяви, че засилва контрола, относно спазване на мерките в борбата срещу коронавируса. Ще бъде въведена спешна наредба, която да позволи на кметовете да действат по-бързо, ако хората не спазват мерките.  Това позволява на кметовете да затварят конкретни места, където се събират твърде много хора. Глобите могат да бъдат налагани и на физически и юредически лица, които не спазват мерките и инструкциите. Ако трима души излизат навън и не са на метър и половина може да последва глоба до 400 евро. Фирмите, които не могат да организират производствен процес отговарящ на посочените мерки може да бъдат глобени до 4000 евро. От тази нощ се затварят и фризьорските салони.

Затяга се и мярката за изолация в дома: ако един член на семейството е болен, цялото семейство остава вкъщи.

Всички срещи и събития в Холандия са забранени до 1 юни, в това число и тези с по-малко от 100 души. Това обяви кабинетът , като ще има и глоби за неспазване. Изключение се прави за погребения и църковни сватби.

 Отсега нататък се прилага следното правило: максимум трима души могат да ви посещават . Това означава, че много партита за рожден ден не могат да се проведат. Магазините и обществените транспортни компании трябва да вземат мерки, за да гарантират, че хората се държат на разстояние 1,5 метра. 

Премиерът Руте призна, че всяко по-нататъшно затягане на мерките ще бъде пълно блокиране.  „Просто останете вкъщи колкото е възможно повече. Излезте сами и не водете децата си в супермаркета.“, каза Рюте.Според него сега се прилага „интелигентно блокиране „, където здравите хора все още имат свободата да излизат навън сами. Новите мерки, които ще отидат дори по-далеч, биха представлявали пълно блокиране , но премиерът се надява да предотврати това.

СЛЕД НОВИТЕ МЕРКИ- КОЛКО ЧОВЕКА МОГАТ ДА ПЪТУВАТ В ЕДИН АВТОМОБИЛ?

One comment

  • Stom taka ste po dobre za predpazvane y po sigorno za zdraveto na choveka .Neka togava tozi zapoved da bide za vsichki . Viv momenta 14,30 chisa viv Haarlem ot kloosterstraat num 1 izliazoha 4 hora ,1mis + 3 jeni na vin . Mislia che triabva da se pravi kontrol po ulisite y grupi koito prodiljavat da izlizat bez da imat nalojitelni prichini .Molia da ostana ( anonimno )

    Харесвам

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.