Всички събития в Холандия забранени до 1-ви юни. RIVM обяви, че тази седмица е важна относно взетите мерки. Армията също помага

Всички срещи и събития в Холандия са забранени до 1 юни, в това число и тези с по-малко от 100 души. Това обяви кабинетът , като ще има и глоби за неспазване.

Министър председателят Марк Рюте е категоричен, че е необходимо да се затегнат съществуващите мерки, тъй като той все още вижда твърде много хора, които не се съобразяват с правилата, включително и това за разстояние 1,5 метра. 

ВАЖНО: ГЛОБИ, АКО НЕ СПАЗВАТЕ МЕРКИТЕ. СЛЕДВАЩАТА СТЪПКА МОЖЕ ДА БЪДЕ И ПЪЛНА БЛОКАДА

СЛЕД НОВИТЕ МЕРКИ- КОЛКО ЧОВЕКА МОГАТ ДА ПЪТУВАТ В ЕДИН АВТОМОБИЛ?

За последните 24-часа още  545 души са тествани положително за новия коронавирус (COVID-19). Това довежда общия брой до 4749. Сред тях 1230 са хоспитализирани. 242 са приети в болница. Общо досега са приети 1230 пациенти. 34 пациенти са починали от COVID-19 за последните 24-часа. От болестта са починали общо 213 души. Починалите са на възраст между 55 и 97 години. (средната възраст при смърт е 82 години). Реалният брой инфекции с новия коронавирус е по-голям от посочения тук. Това е така, защото не всеки е тестван, допълват от RIVM

От там са категорични , че „решаваща седмица“ ще бъде тази и  се надяват да се видят ефекти от мерките, които правителството предприе, като спазване на дистанция, забраната за срещи с над 100 души и закриването на заведения за обществено хранене и училища.

Същевременно В Zoetermeer тази сутрин войници започнаха да разпространяват респиратори. Министерството на отбраната предоставя 40 на разположение на различни болници. Армейските камиони доставят устройствата днес до седем болници в цялата страна. Армията помага и на други места, като например преобразуването на хотел Ван дер Валк в Уден във временна болница. Това ще облекчи съседната болница в Бернховен.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.