Днес рекорден брой починали и заразени в Холандия. RIVM- ефектът от наложените мерки ще се разбере поне след седмица

След два  поредни дни в които имаше намаляване броя на заразените , днес в Холандия бе отчетен рекорд от началото на заразата, която за първи път бе регистрирана на 27-ми февруари. За последните 24-часа, 63 пациенти са починали, 811 нови са заразени, общо броят на тестваните положително възлиза на  5560 души. Сред тях са 1495 души, които са хоспитализирани. В Хага заразените са 69.

След новите смъртни случаи техният брой общо е 276. Починалите са на възраст между 55 и 97 години.

Реалният брой инфекции с новия коронавирус е по-голям от посочения тук. Това е така, защото не всеки е тестван при съмнения за възможно заразяване.

От RIVM уточняват, че броят на новите и починали  пациенти може да варира на ден по различни причини. Например – починалите пациенти не винаги се съобщават в един и същи ден. Фактът, че числата се колебаят на ден, не говори нищо за ефекта от мерките, въведени от средата на март. Не се очаква този ефект да се наблюдава до края на тази седмица.

Петдесет пациенти с корона бяха преместени в други болници в страната вчера.  Броят е в допълнение към 160 пациенти, които са били транспортирани миналия уикенд. За днес е поискано прехвърлянето на 100 души.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.