Правителството на Холандия предприема мерки, за да няма изгонени за неплатени наеми

Наемателите временно няма да бъдат принудени да напуснат жилищата си поради кризата с коронавируса  и мерките предприети за ограничаването й.. Министър Ван Велдховен търговските асоциации Aedes, IVBN, Kences и Vastgoed Belang са постигнали споразумение.. Изключение се прави само в крайни случаи, когато например наемателите причиняват неприятности или предприемат престъпни действия.

Министърът също така предлага извънреден закон за удължаване на срочните договори по време на кризата.  Мярката трябва да попречи на хората, чиито договори предстои да изтекат да отидат на улицата.

Кабинетът иска да направи необходимото, за да не изпаднат хората във финансови затруднения в краткосрочен план. За наемателите, които не могат да платят наема си въпреки мерките, се обмисля персонализиране.

Участващите в споразумението страни представляват над 80 процента от жилищата под наем в Холандия. Министърът не изключва предприемането на мерки, ако наемодател, свързан с една от организациите, не успее да се придържа към направените споразумения.

One comment

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.