315 хоспитализирани и нови смъртни случаи. Броят на заразените расте и днес

RIVM съобщава, че през последните 24 часа са регистрирани нови 78 смъртни случая. Повечето от починалите пациенти са на възраст между 80 и 84 години.Това довежда общия брой на смъртните случаи в Холандия до 434. Броят на пациентите, които са хоспитализирани, се е увеличил с 315 на 2151. „Броят на пациентите, приети в болница, и броят на смъртните случаи се увеличават, но съобразени с предприетите мерки.Това може би показва, че мерките оказват влияние върху скоростта на разпространение на вируса“, ​​пише RIVM. Според института, ефектите могат да бъдат обяснени по-добре в края на тази седмица или в началото на следващата седмица.

Днес има нови 1019 случая, като общият брой е 7431. Вчера нарастването бе с 871 нови заразени.

Повечето хора са тествани положително в Северен Брабант (2161), следван от Южна Холандия (1042) и Северна Холандия (1029). В провинциите Фрисландия и Дренте са най-малко заразите.

Повечето пациенти, които са били или са били хоспитализирани, са във възрастовата група 70-79. Доскоро имаше 575 места за пациенти с корона в интензивните отделения, но в момента те се разширяват до 925, разпространени в болниците в цялата страна. Днес 40 пациенти са преместени от Брабант в интензивни отделения в болници в останалата част от страната. 80 пациенти с корона, които не са в интензивното отделение, също са преместени. Общо това включва 120 пациенти, сочат данни на Националния координационен център за разпределение на пациенти.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.