Полицията в Хага затваря магазини продаващи евтино плодове и зеленчуци на улицата.От RIVM отново със сравнително добри новини

Община Хага съобщава на страницата си в Twitter, че редица магазини генерират тълпи, защото „предлагат своите свежи продукти на много ниски цени“. Общината го нарича безотговорно и казва, че ще има действия по принудително затваряне. Служители на полицията вече са прекратили продажбите на няколко места, където е имало струпване на много хора привлечени от ниските цени.

Същевременно от RIVM обявиха сревнително добри новини. Броят на новоотчетените смъртни случаи е по-малък от вчера. Броят на приетите в новото отделение за интензивно лечение също намалява, пише RIVM. „Ако тази линия продължи, ще бъде възможно да се заключи след няколко дни дали предприетите мерки работят.“. Днес са добавени нови 1159 заразени, като вчера те бяха 1172, а в четвъртък 1019. Общият брой вече е 9762. В Хага има нови 55 регистрирани заразени, като общият брой е 179. В Ротердам новите са 59 или общо 309. В Амстердам нови 66 или 477 общо. От трите града Хага продължава да е с най-нисък показател 29.5 на 100 000 жители.

 За последните 24-часа в цяла Холандия има регистрирани 93 смъртни случая или общо 639. Броят на пациентите, които са били или са хоспитализирани, се е увеличил с 454 до 2 954.Северен Брабант все още е провинцията с най-много заразени лица, общо 2748. Броят на новите болнични приеми там обаче намалява.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.